Ett tåg åt varsitt håll

Det känns nästan omöjligt att beskriva i ord hur lyckligt lottad jag känner mig att jag fick introduceras till Indien av Madelen. Det har varit så intressant att höra om hennes upplevelser, och inte minst besöka de platser hon hållit hus de senaste halvåret. Dessutom har hon lärt mig massor och gett mig fantastiskt bra tips och trix om hur man klarar sig som västerlänning i Indien. Känner mig så trygg inför min fortsatta resa då jag blir ensam. Skönt!

Jag är faktiskt förvånad över hur befolkningen här är dock. På Asien resan har jag ofta möts av varnande ord och skrämmande historier av folk som varit i Indien. Jag måste medge att jag faktiskt blev lite orolig. Men de människor jag mött hittills har varit allt annat än skrämmande och obehagliga! De har varit nyfikna och kanske tittat mer än folk vanligtvis gör, men det är otroligt hjälpsamma och vänliga!

Efter att jag hade vinkat av Madelen och Josefin, som skulle vidare till Chennai, tog jag tåget till Trivandrum för att sedan ta bussen vidare till Neyyar Dam. Jag hade ju verkligen varit nervös för att resa själv här i Indien, men jag måste säga att det gick verkligen hur bra som helst! Det tog mig kanske 45 minuter att hitta rätt buss i Trivandrum för att folk visade mig åt olika håll, men jag kom rätt till sist! Mycket stolt över mig själv!

Det var inte så tokigt att åka tåg!
Det var inte så tokigt att åka tåg!
Förutom faktumet att dörrarna var helt öppna! Det tyckte jag var lite läskigt!
Förutom faktumet att dörrarna var helt öppna! Det tyckte jag var lite läskigt!

Mitt mål var Sivananda Ashramet som ligger i Neyyar Dam, ett yoga center mitt i djungeln. Det var så gott att få komma innanför murarna här och bädda iordning min säng. Klockan hade redan hunnit bli nästan 21, så jag kröp ner och somnade bums : ) Härligt!!

Det var självklart inte såhär ljust när jag först kom, men alltså! Vilket läckert ställe!!
Det var självklart inte såhär ljust när jag först kom, men alltså! Vilket läckert ställe!!

3 thoughts on “Ett tåg åt varsitt håll

      1. Ja det ar ju inte langt fran Thailand. ska ta mig dit nagon gang tack 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s