Indisk mat

Här om dagen var jag och några från kursen iväg på en matlagningskurs : )
Kursen ägde rum i ett familjehus, med utsikt över Ganga. Pappan i familjen var vår kock och instruktör under kursen och han delade mer än gärna med sig av familjehistorier och indisk kultur : ) Verkligen spännande att lyssna på! Dessutom lagade han fantastiskt god mat! Indisk mat är ju otroligt gott och det är så spännande att prova vegetarians mat, det är jag ju inte så duktig på hemma… nu blir ändring på det!! Vi fick välja ut några favoriter från menyn och resultatet blev en mycket kolhydratrik måltid med hälften friterat, 1/4 bröd och 1/4 nyttig mat – det vill säga kikärtor! Tur att det var söndag och att vi inte hade någon Yoga efter!! Det hade inte gått med all den maten i magen!!

Moot köket!!
Moot köket!!
Förbereder för Chapati!
Förbereder för Chapati!
Gissa ingredienserna... rätt!! Mjöl och vatten!
Gissa ingredienserna… rätt!! Mjöl och vatten!
Ronit antecknar!
Ronit antecknar!
Hade ingen aning om att brödet tillagades direkt över flamman på spisen! Spännande!
Hade ingen aning om att brödet tillagades direkt över flamman på spisen! Spännande!
Våra friterade grönsaker verkar vara färdiga! Mums!
Våra friterade grönsaker verkar vara färdiga! Mums!
Min favorit: Samosas. Det var värt att gå kursen för 60kr bara för att se hur dessa godbitar komponeras : )
Min favorit: Samosas. Det var värt att gå kursen för 60kr bara för att se hur dessa godbitar komponeras : )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s