En söt nöt

Mysore handlar mycket om livsstil, hälsa, bra mat, träning (yoga) och gemenskap : ) Jag fick allt lite rutin på min vardag, även om det var väldigt komfortabelt! Jag gick upp tidigt, lagom till soluppgången, gjorde iordning en frukt talrik, satte mig ute på balkongen och njöt! Så tog jag mig en liten promenad till en liten organisk butik där det jobbade en man som var duktig på det här med Ayurveda, läkemedelskonst från växtriket… Han hade så spännade produkter och kunde berätta massor om vad olika saker var bra för osv.

Vid lunch gick jag vanligtvis till ett Cafe när där jag bodde. Ett lite hippie influerat cafe med målningar på väggarna och låga bord. Super mysigt! Perfekt omgivning för att läsa en bok! Efter det blev det den obligatoriska kokosnöten! Vanligtvis valde jag en söt nöt, en med kokoskött i… men eftersom det är super hett i Mysore nu (närmare 40grader) så fick det bli en extra nöt med bara vatten också ; ) LYX!

Och så blev det givetvis flera promenader innan solen gick ner igen…

Fruktsallad!
Fruktsallad!
En liten organisk butik som jag besökte varje dag :) Så himla mysig!
Den lilla organisk butiken 🙂 Så himla söt!
Mitt närmsta cafe, bara ner för backen! Kalas mysigt!
Mitt närmsta cafe, bara ner för backen! Kalas mysigt!
Kokosnötter :) Minst en om dagen!
Kokosnötter : ) Minst en om dagen!
Gatorna i Mysore
Gatorna i Mysore
Solnedgång
Solnedgång

En av dagarna bestämde jag mig för att åka ut till ett av hotellen i Mysore för att njuta av deras pool! Det var flera yoga-folk där, en riktigt trevlig dag! På kvällen följde jag med Andrea och B och åt lite mat… vi provsmakade gatumaten också, och peppar peppar så blev jag inte sjuk!

En dag vid polen
En dag vid polen
Här har vi Andrea (killen i mitten) och B, den blonda tjejen. Det är dem som tagit hand om mig hela min Mysore vistelse! Underbara människor!
Här har vi Andrea (killen i mitten) och B, den blonda tjejen. Det är de som tagit hand om mig hela min Mysore vistelse! Underbara människor!

Mina sista dagar i Mysore tillbringade jag med Claire! En tjej från Holland som jag träffade på Sivananda Ashramet : ) Det var så roligt att ha någon att hänga med! Jag visade henne alla mina favoritställen : ) Plus att vi hittade några nya med.
Det tokiga med Mysore (eller i yoga-området) är att alla butiker, caféer och restauranger är uppbyggda i vanliga hus med vanliga murar och grindar! Det märkliga är också att de knappt ens har några skyltar om vad som finns innanför murarna, i bästa fall en liten A4 lapp kanske… Känns supermärkligt att gå genom en grind och inte var helt säker om man just har brutit sig in hos någon privat eller om det faktiskt är en restaurang där… sjukt! Men spännande!

Claire kom till Mysore mina sista dagar! Det var så roligt att få visa henne runt : D
Claire kom till Mysore mina sista dagar! Det var så roligt att få visa henne runt : D
Anu's, kan vara så att de serverar världens godaste smoothi! Serveras i skål med sked : )
Kan vara så att detta ställe serverar världens godaste smoothi! Serveras i skål med sked : )
Lunch på Anu's. MUMS!
Lunchbuffé. MUMS!

En dag spenderades givetvis bland alla färger på marknaden! Verkligen stor skillnad att få gå omkring där med någon! Mycket mer avslappnat : )

Tillbaks till marknaden!
Tillbaks till marknaden!
Rotfrukter
Rotfrukter
Lööök
Lööök
Massor av blommor!!
Massor av blommor!!
Fler blommor!
Fler blommor!
Och palmsocker : )
Och palmsocker : )

5 thoughts on “En söt nöt

  1. Wow Wow Wow, vilka vackra bilder Annika <3! Så spännande att få följa med på ditt äventyr via bloggen 🙂 Längtar såklart tills du kommer till Stockholm och Biskops Arnö!

    1. Du är så god Madelen 🙂 Längtar också till Biskops Arnö! Kommer bli ett äventyr det med 😀 Hoppas du har det bra hemma i Sverige nu! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s