Muang Khua

Landskapet i Laos är logiskt nog lika vackert som i norra Vietnam, med höga, gröna berg och dalar. Byarna ligger glest utspridda i nordöstra Laos men trots det upplevde jag vägarna som mycket bättre än på Vietnamsidan. Vi åkte buss över gränsen, med slutdestination i en liten, liten by vid namn Muang Khua. Vi slogs av värme när vi steg av den stora bussen och genast blev vi förälskade i detta härliga land! Ingen mötte upp oss med erbjudanden om boenden eller transport och vi kunde i lugn och ro känna efter vad vi ville göra. Vi började så smått strosa runt och snart möttes vi av en försynt kvinna som vänligt frågade om vi letade efter ett guest house. Vi följde med henne på en trång liten gata och kom fram till en lång, hög, läskig hängbro med glesa träplankor… med skräckblandad förtjusning tog vi oss sakta men säkert(?!) över till andra sidan. Där låg bambuhusen huller om buller längst den dammiga, ojämna jordvägen som ledde fram till vårt hem för natten. Vi tyckte det var så charmigt! Dessutom låg rummet med utsikt över den lilla floden, så himla fint! Med en sprudlande lycklig känsla i kroppen installerade vi oss i det lilla trärummet när det plötsligt knackade på dörren. Utanför stod en blygsam tjej som på knackig engelska förklarade att hon serverar kvällsmat klockan 18 om vi var intresserade av det, 25000kip (knappt 20kr). Så himla trevligt! Vi kände oss så välkomna!

Jag vet minst en person som skulle varit stolt över mig att jag lyckades gå över denna bro (Brendan)
Jag vet minst en person som skulle varit stolt över mig att jag lyckades gå över denna bro…
Jag fick kippa efter luft emellanåt alltså! Så himla läskigt!
Jag fick kippa efter luft emellanåt alltså! Så himla läskigt!
Men ack så värt det, så himla mysigt på andra sidan : )
Men ack så värt det, så himla mysigt på andra sidan : )

Senare tog vi en promenad genom den lilla byn och bort längst floden för att slutligen komma till busstationen 3km utanför byn. Vi tänkte ta reda på när bussen skulle gå dagen efter eftersom vi fick olika bud från de olika människorna vi hade frågat… men vi blev nog inte mer förståndiga där! Det var nog bara att dyka upp på morgonen och hoppas på det bästa : ) Livet i Laos!

Huvudgatan/enda gatan
Huvudgatan/enda gatan

Middagen blev fantastiskt lyckad! Vi var nästan 10 stycken gäster som satt runt bordet och åt tillsammans. Alla hade berättelser från sina resor att dela med sig av och vi fick många tips inför vår fortsatta resa. Kanonmysig stämning! Maten smakade fantastiskt bra också! Gröna bönor, pumpa, omelett och ris! Yum! Till efterrätt fick vi varsin banan : ) Charm i skal alltså!

Åh det var en mysig kväll : )
Åh det var en mysig kväll : )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s