Bort från stadsråttorna

Vi är glada att vi bara tillbringade en natt i den hetsiga staden Hanoi, och ännu gladare var vi att få lämna stället när vi på morgonen upptäckte att vi haft jordnötsälskande råttor på rummet medan vi sov! Nästa stopp var Sapa, en liten bergsby som vi bestämde oss för att besöka efter att vi sett detta vackra vykort på gatorna i Hoi An!

Hur kan man motstå detta liksom?!
Hur kan man motstå detta liksom?!

Det blev återigen nattbuss. Rutinerade som vi numera är lyckades vi ta de bästa sätena längst bak, ni vet, de där tre sätena som sitter ihop 🙂 Så himla mysigt! Trots det hade både jag och Veronica vansinnigt svårt att somna denna gång. Inte förens vi pillat i oss lite mariekex när vi tog ett kissestopp efter midnatt kunde vi roa ner oss och slumra till. Så vaknade vi inte förens vi var framme! Och som Veronica skriver på sin blogg så uppstod det kärlek vid första ögonkastet. Gatorna gapade mer eller mindre tomma och sval, ren luft, tyngd av små svävande vattendroppar, fyllde våra lungor. Dimman var tjock och vi kunde inte ens ana de höga bergen som sträcker sig högt runt den lilla byn, inte förens sista dagen fick vi se skymten av dem. Men vi hade ju sett på vykorten och var nöjda med det. Det kändes ändå som en oändlig frihet att vara så nära naturen och slippa all stress och hets.

Så himlans dimmigt!
Så himlans dimmigt!

Dessutom hade vi bestämt oss för att verkligen lyxa till det här i Sapa. Vi hade bokat in oss på ett (enligt vår budget) riktigt lyxhotell! Rummer var stort och rymligt, rena fräscha trägolv, stor toalett med separat duschkabin, balkong och en bamsestor säng med härligt fluffiga kuddar och täcken. Det fanns även en vattenkokare, elektriska värmefiltar och, min favorit, en värmefläkt med lampa! Kändes som självaste solen lyste på oss där inne på rummet! Helt UNDERBART!

Glad tjej i lyxförpackning!
Glad tjej i lyxförpackning!

Första dagen gick mest åt till att bara njuta av lyxen! Mysa i en varm säng, dricka te, äta frukt och se på film. Hur bra får man ha det egentligen?!

Mys!!
Mys!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s