Vietnams huvudstad

Då har vi besökt huvudstaden här i Vietnam också… jag vet i tusan hur det ska gå för mig i Indien alltså, det här med massa människor och trafik! Det är inte riktigt min grej! Men som alltid lyckades jag och Veronica locka fram lite charm även med denna stad : ) Vi lärde oss ganska snabbt hur vi skulle korsa gatorna, trots att det var trafik åt alla håll, hela tiden… man väntar tills det tunnar ut en aning, sen går man mycket långsamt rakt över gatan, ser till att alla mopeder och bilar ser en, och fortsätter gå i konstant långsam hastighet. Ibland kan man få stanna till lite mitt i gatan, men vad som än händer, BACKA INTE! då blir man garanterat påkörd… det fick Veronica lära oss : D haha (ingen fara mamma, hon fick inte ens ett blåmärke).

IMG_2881

Annars var den stora grejen med Hanoi att smaka på riktig vietnamesisk StreetFood. Vi tyckte att det var lite svårt till en början att hitta alla de små gömda gatuköken, vi hade föreställt oss att det skulle grillas grillspätt och serveras nudlar från portabla grillar och stormkök, så som vi sett tidigare på vår resa. Men här upptäckte vi efter ett tag att det kunde vara som små, små restauranger, inkilade i husen längst med gatorna…
Vi hoppade in på första bästa och slog oss ner på de ljusblå plastpallarna och väntade på en meny, eller i alla fall en reaktion från de som jobbade där. Inget av det verkade vara aktuellt, så vi tittade runt lite, väntade och hoppades på det bästa. Som tur var satt det två kvinnor vid plastbordet bredvid som också såg ut att vänta på mat. Vi gjorde som de : ) Tydligen är det vanligt att de små restaurangerna specialiserar sig på en maträtt och går man dit så är det den maten man blir serverad.
Efter en stund kom det in sallad, rispapper, vinäger och en friterad pannkaka (med betoning på friterad) fylld med torkade räkor med skal och böngroddar. Vi kikade över till kvinnorna som i en tyst överenskommelse gladeligen instruerade oss hur vi skulle vika in salladen och pannkakan i rispappret. Både Veronica och jag var djupt imponerade över hur fantastiskt gott det var! Den färska krispiga salladen och den varma, knapriga pannkakan…

Fösta streetfooden : ) mums!
Fösta streetfooden : ) mums!

Efter detta gjorde vi ytterligare några försök att hitta fler utsökta specialitéer. Vi åt blad annat det godaste riset jag någonsin smakat! Och kom vi till ett ställe som vi inte riktigt förstod vad vi skulle göra eller beställa in så fanns det alltid någon att härma : ) Spännande!

Här har vi det goda riset!
Här har vi det goda riset!
Mycket friterat, smaskens så klart : D
Mycket friterat, smaskens så klart : D
De här var ett av paren vi härmade när vi beställde in street food.
De här var ett av paren vi härmade när vi beställde in street food.
Efter all konstig mat tog vi oss en riktigt god kopp kaffe. Kaffe med grädde : ) haha
Efter all konstig mat tog vi oss en riktigt god kopp kaffe. Kaffe med grädde : ) haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s