Shopping när den är som bäst!

Vanligtvis är jag inget direkt stort fan av shopping alls. Det är inte ovanligt att jag hittar både ett och två hål i kläderna innan jag masar mig ut för att leta ersättningsplagg. Men HÄR, i Hoi An, är det något helt annat! Tänk dig att du får gå in på internet, kolla upp vilka kläder du vill, vilka modeller som helst, klippa klistra tills du får det som du vill ha det, och sen bara säga att “så här vill jag ha det!” och nästa dag kommer du tillbaka och simsalabim så hänger plagget där! Du testar, drar lite försiktigt i tyget, kanske lite stramare här, eventuellt lite större där… och på tredje dagen så sitter det som ett smäck! Perfekt och lagom, just för dig! Unikt, speciellt, originellt och spännande! DET kallar jag bra shopping!

Jag kan väl inte direkt kalla det snorbilligt eftersom varje plagg kostar ca 350 kr. Men med tanke på att kläderna är helt sydda efter mig och min kroppsform, samt att de flesta modeller jag valt ändå hade kostat kanske 300kr mer (till och med upp mot 2000kr mer!) om jag köpt det i butik så kan man ju tycka att det är okej : D

Massor av tyger!
Massor av tyger!

Det svåraste med hela processen var nog egentligen att hitta bra tyger som man tror kan passa. Jag har ju verkligen ingen erfarenhet om vad man ska tänka på, supersvårt att tänka sig hur det skulle se ut till slut! När jag skulle sy upp min favorit, en höstjacka, blev jag verkligen ambivalent. Det slutade med att jag fick åka runt med moped och besöka en massa olika lager i jakt på det rätta tyget! Det hela slutade med att hon trollade fram det bakom kulisserna när jag kom tillbaka igen : ) Men såhär bra blev det (!) :

Bilden jag hittade på internet!
Bilden jag hittade på internet!
Så här blev den!!
Så här blev den!!
Så himla fin!!!
Så himla fin!!!

Här kommer några andra kläder jag lät sy upp:

Kopia av Tiger of Sweden...
Kopia av Tiger of Sweden…
Kavaj nr2 - vardagskavajen : D
Kavaj nr2 – vardagskavajen : D
Skjorta med kokosnöts-knappar
Skjorta med kokosnöts-knappar
Den här blev så himla fin!
Den här blev så himla fin!
En klänning till : D
En klänning till : D
Tro det eller ej, men jag passade på att sy upp ett par salsa skor också! Wii! Nu ska jag bara börja dansa igen!
Tro det eller ej, men jag passade på att sy upp ett par salsa skor också! Wii! Nu ska jag bara börja dansa igen!

2 thoughts on “Shopping när den är som bäst!

  1. Annika. …Jag är speachless. Så himla himla fina saker som du sytt upp ❤ jackan är helt underbar och fyfan rent ut sagt vad snygg du är i kavaj. Riktigt bra investering, snyggt som attan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s