Siem Reap

Då är vi i KAMBODJA! Så himla spännande. Mycket annorlunda från vad vi hade förväntat oss. Vi trodde det skulle vara litet, fattigt och små dåliga hus, men istället har vi kommit till lilla Singapore. Kanske beror det på att vi är i Siem Reap som verkligen är en stor turiststad i Kambodja. Vi får se vidare på vår resa om vi ändrar uppfattning så småningom…

Resan hit gick oförskämt bra. Vi hade kollat upp en buss som skulle ta oss från Bangkok direkt till Siem Ream med ett stopp vid gränsen för passkontroll. Vi läste massor om hur lurad man kan bli vid gränsen vad det gäller fejk visum osv, så vi bestämde oss för att minska riskerna med att skaffa ett e-visum i förväg. Mycket bra beslut! Det kostade visserligen mer, men vi behövde inte vara det minsta oroliga för att något skulle gå fel : ) Skönt!

Sjukling åker buss
Sjukling åker buss
Banan muffins på bussen! Mums!
Bananmuffins på bussen! Mums!
Backpacking!
Backpacking!

De första dagarna här har varit lite återhämtningsdagar för oss alla. Tillbaka till goda sovrutiner och hälsosam kost! Vi har gått på promenader i centrum, besökt marknaden, prutat och fyndat, åkt tuk-tuk och tränat! Den stora sevärdheten här i Siem Reap är såklart Angkor Wat, det gamla tempel området! Nu försöker vi hitta en bra guide som kan lära oss allt om dessa gamla överväxta stenbyggnader! Det är inte allt för lätt, ett tips till DIG som funderar på att göra det samma: boka guide i förväg! Men, nu kanske vi har en på gång, får se om vi kommer iväg i morgon eller på söndag : D Spännande!

Jagar guider för Angkor Wat!
Jagar guider för Angkor Wat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s