Ledig helg!

I helgen var jag ju helt ledig, och kan ni tänka er, på lördagen var det helt fantastiskt vackert väder! Jag vaknade tidigt, trots julbordet kvällen innan… så fick jag mig en ny roomie på morgonkvisten med! Tur att jag redan var vaken för i kylen hade jag ställt in en hel kalkon (till?!?!) Gjorde en favorit i repris innan julbordet, så jag fick ställa mig och rensa den : ) perfekt.

Och såsen blev lika fantastisk denna gången med!!
Och såsen blev lika fantastisk denna gången med!!

Min nya roomie heter Kajsa. Hon har lång erfarenhet som intensivvårdssjuksköterska och pratar ofta om “på den tiden, då var inte du ens född” : ) haha.. charmigt. Super trevlig! Hon har dessutom jobbat som lärare på Hälsohögskolan i Jönköping! Men hann sluta precis året innan jag började min utbildning där… Tänk vad världen är liten : P

På förmiddagen tog jag med mig Sara på en lång promenad, söder och västerut på ön! Ack vad det är vackert här uppe!! Även att solen inte når över bergstopparna lyckades vi njuta av ljuset och den vackra utsikten… Här kommer lite smakprov:

Utsikt över Kvaløya
Utsikt över Kvaløya

IMG_0697

IMG_0711

IMG_0694

Vi var ute och gick i 4 timmar på dagen, så härligt att bara få prata lite med någon och njuta av sån underbar natur : )
På kvällen, efter några timmars vila, bestämde vi oss för att jaga Norrsken! Vi begav oss bort mot Tromsdalen (där jag åkte på mitt skidäventyr för lite sedan).. Men molnen drog ihop sig och vi fick bege oss hemåt.. Jag hade bara precis sagt hejdå till Sara när himlen klarnade och Norrskenet glimrade över hustaken! Rackarns att jag inte kunde dela ögonblicket med någon då! Får göra det nu istället : )

Vackert och magiskt : )
Vackert och magiskt : )

På söndagen var det inte lika fint väder, men jag och Sara tänkte göra ett nytt försök att söka Norrsken, så än en gång bar vi oss av mot Tromsdalen. Vi tog sikte på de små hytterna där man kan tända en brasa och sitta och mysa : ) 

Mysigt var det! Men ingen norrsken
Mysigt var det! Men ingen norrsken

Satt en lång stund och bara pratade och njöt av de höga bergen runt omkring. Vi ångrade oss lite att vi inte tagit med någonting att grilla! Det får bli nästa gång! Då kanske jag hunnit köpa mig en fin ryggsäck också : D vem vet : )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s