Jag valde rätt vapen!

 

IMG_0619Nu sitter jag här och myser med en varm, vegetarisk, gröncurry soppa medan snön än en gång vräker ner utanför fönstret.. Igår var det dock en helt fantastiskt vacker dag! Och kan ni tänka er… jag var LEDIG! Tog en skön och välbehövlig sovmorgon och efter mys i mjukisbyxor och luvtröja fick jag plötsligt för mig att jag skulle ut på äventyr! Satte genast igång och vaxa om skidorna till de blå vaxet (haha) det var svinkallt ute! Hela -9! Så precis i rätt tid vaknade Erika efter att hon jobbat natt, så jag fick låna hennes ryggsäck… Smackade i varm risgrynsgröt i min lilla termosmugg, laddade upp med varma kläder  och en vattenflaska. Så traskade jag iväg! Bort mot Tromsdalen. Jag skulle egentligen på detta äventyr med Tore på jobbet, men jag missade helt att ta hans nummer i helgen, så nu fick jag klara mig själv : ) Det gick precis lika bra!

Halv tre på eftermiddagen var jag iväg, och stjärnorna hade redan börjat visa sig på himlen, men reflexvästen var på och pannlampan redo, det vill till att man inte är mörkrädd här i Nord Norge! Hade fått beskrivet för mig hur jag skulle gå för att hitta rätt, och ibland är jag verkligen förundrad över min egna förmåga att hitta! Efter en timmas vandring var jag på plats, och tro mig, lyckan bubblade i mig när jag såg den nypistade leden och att jag var helt ensam på plats! Kylan var minst sagt bitande och det tog mig nog 2 minuter innan jag fick byta till de varmare handskarna… Men sen var det bara att köra! Susade fram i mörkret och snökristallerna verkligen gnistrade i ljuset av min lampa, det var verkligen som att befinna sig i ett drömlandskap! Ni vet gamla bokmärken med glitter på träden… så såg det ut! Helt magiskt!

Mitt mål var att hitta ett litet område med små hytter där man kan tända brasor och kanske grilla korv eller nått… och så är det en perfekt plats att se norrsken ifrån tydligen : D
Hittade platsen snabbare än väntat! Så himla trevligt! Det fanns ved tillgängligt och till och med sittunderlag! Behövs bara lite papper och en tändare och kanske ett paket korv så blir det världens mysigaste utflykt! Så nu hoppas jag att Sara och Sandra vill följa med mig dit i helgen : )

Min färd fick fortsätta och jag gled fram, backe upp och backe ner.. Hjälp vad tacksam jag var att jag var ensam : D haha… Det gick ju jättebra, men ack, det var ännu läskigare såklart när det var så mörkt och jag endast kunde förlita mig på det ljus jag hade från pannlampan.  Men det var så vackert och jag blev så nyfiken på hur lågt det här spåret egentligen kunde ta mig, så jag fortsatte bort mellan bergen… en svagt uppförsbacke, kilometer efter kilometer. Månen steg mellan bergstopparna och jag blev som förtrollad av naturens skönhet! Månen gav ifrån sig ett så starkt ljus att jag kunde släcka min lampa efter ett tag, så himlans läckert! Och bergen runt mig bara växte och växte, det blev nästan (men bara nästan) lite obehagligt. Så kom jag upp på en höjd, och utsikten var helt gripande. Framför mig gick leden vidare mellan bergen som lystes upp av månens matta sken… bakom mig lyste det om lilla Tromsö och över byn gick ett stråk av glimrande norrsken. MAGISKT!

Så skulle jag NER för denna enorma sluttning helt plötsligt. Oh kära vänner… Det var ett äventyr! Haha! Det var bara att ställa sig i plogposition och sakta men säkert glida ner för backen… kilometer efter kilometer… OM det sved i låren! Haha! Tror det tog en halvtimma att ta sig ner, men då hade det tagit mig en och en halv timma upp : ) Bra jobbat mig!
Passade på att stanna och äta min fantastiska risgrynsgröt innan jag kom tillbaka… Att det smakade gott efter denna anspänning : ) Så fick jag mig en härlig promenad hem igen.. Viken KANONDAG! Det här gör jag gärna om! Nu känner jag verkligen att det var helt klart rätt att ta med skidorna hit och skulle varmt rekommendera Tromsö för vemsomhelst som gillar längdskidåkning. Fantastisk miljö! Moster Lena och Mamma.. en träningshelg i Tromsö nästa?!

Här kommer lite bilder : )

Så redo man kan bli!
Så redo man kan bli! (Diggar Erikas rosa väska 😀 )
Packning och picknick : D
Packning och picknick : D
Månsken!
Månsken!
Norrsken!
Norrsken!
På vägen hem till ön : )
På vägen hem till ön : )

3 thoughts on “Jag valde rätt vapen!

  1. Vilken härlig läsning😀 det är ju som värsta reseskildringen😊 du är fantastisk på att hålla igång o hitta på saker! Älskar dig❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s