Uppdrag KALKON

Idag träffade jag min nya roomie! Erika heter hon och jobbar på Akuten. Supertrevlig! Hon ska vara här i 3 hela veckor så det känns verkligen bra att hon verkar schyst : ) dessutom hade hon inte tyckt att det var ett problem alls att jag lämnat det så stökigt (Phew!), hon hade förstått att det var någon som skulle bo här en längre tid, så det var ju verkligen en lättnad : )

När Erika stack iväg på kvällspass på jobbet tog jag tillfället i akt att ta i tu med min gigantiska kalkon! Haha! Har kollat på massor av olika recept men beslöt mig ändå för att freestyla lite.

Efter att fågeln fått bada lite i kallt vatten stoppade jag den full med äpplebitar och goji bär från Hong Kong!
Efter att fågeln fått bada lite i kallt vatten stoppade jag den full med äppelbitar och gojibär från Hong Kong!
Så la jag den på en bädd av lök och morötter samt smorde in den i smör och kryddor
Så la jag den på en bädd av lök och morötter samt smorde in den i smör och kryddor
Som tur var fick den plats i ugnen också!
Som tur var fick den plats i ugnen också!

Så var det bara att vänta… på med musiken igen och full fart med dans i kökt!! Woop woop!

4 timmar senare såg den ut såhär : )
4 timmar senare såg den ut såhär : )
Nu återstår bara att smaka den!
Nu återstår bara att smaka på den!

Juste, gjorde ju sås på spadet också! Spad, äpple, lök, buljong och inälvorna från fågeln : ) Koka en stund, sen sila det och på med grädde och redning:

Inte för att skryta, men det kunde likaväl varit mamma som lagat den, så god var den!!
Inte för att skryta, men den här såsen kunde lika gärna varit mamma som lagat, så god var den!!

Summa och summarum: Det blev fantastiskt gott! Kalkonen kanske blev en liten aning torr, men i den såsen… mmmmums! Det blev MYCKET mat : ) kommer kunna leva på kalkon i säkert två veckor nu! Haha, yay!

 

 

 

5 thoughts on “Uppdrag KALKON

  1. Ser jättegott ut och kan tänka mig den goda smaken när såsen är gjord från grunden. Jag har aldrig lagat kalkon:). Vad bäst du är!

  2. Hahaha :). Mat i 14 dagar? Det kanske blir något ensidig kosthållning den närmsta tiden. Mitt förslag till din nästa kalkon – bjud in vännerna till ett stort kalas:). Vilken fin blogg du har och så spännande att få följa din karriär som sjuksköterska. Du har ett avancerat jobb som kräver mycket kunskap och en snabb hjärna! Är stolt över dig! Ta hand om dig där uppe i norr och njut av den härliga vinter. Kram från mormor och mamma

    1. Hehe, ja det var kanske lite att ta i med kalkon i 14 dagar. Som tur var har jag fryst in både lax, torsk och köttfärssås också, så jag får nog variera mig 🙂 Bjöd in en vän faktsikt till kalkonfest, men hon jobbade! Som tur var kunde min rumskamrat Erika hjälpa mig att äta lite 🙂
      Roligt att du hittat till bloggen Mormor! Du kommer få hänga med på massor av äventyr! Det kan jag lova 🙂 Kram kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s