Tromsø

Redan när jag flög in över Tromsø fick jag fjärilar i magen av lycka! Det var så fantastiskt vackert! Jag kan inte minnas att jag någonsin i mitt liv har sett ett sådant landskap, och än mindre från luften : ) Magiskt!

Jag kunde inte ens sluta le!
Jag kunde inte ens sluta le!
Precis innan vi landar i den lilla byn!
Precis innan vi landar i den lilla byn!

Från flyplatsen tog jag en taxi till sjukhuset där jag skulle plocka upp nyckeln till mitt nya hem, sen tänkte jag mig att jag skulle gå hem för att lära mig att hitta vägen… gick givetvis vilse! Men lika bra var väl det för då hittade jag till skidspåret dagen efter med : )

Tanken var att jag skulle lära mig åka... hittills har jag åkt en gång! Yay me!
Tanken var att jag skulle lära mig åka längdskidor… hittills har jag åkt en gång! Yay me!

Första dagarna på jobbet gick bra. Personalen verkar väldigt måna om att jag ska trivas och de är mycket hjälpsamma. Det är några stycken andra svenskar på min avdelning, en av dem heter Björn. Björn bjöd mig mig hem till sig och sin sambo den första helgen där eftersom de skulle ha gäster från Sverige och skulle ha lite kalas. Det var supermysigt! Träffade Sara som också har börjat jobba här i Tromsö nu, hon är i min ålder, så himla trevligt!

På lördagen fick jag följa med dem upp i “Fjellheisen” som tog oss upp till toppen på ett berg. Vi hade sådan tur med vädret så det var helt magiskt!

Linbanan upp
Linbanan upp
Uppe på toppen
Uppe på toppen
Och den vackra utsikten!
Och den vackra utsikten!

Om man går över bron här i den sista bilden, och följer vattnet åt höger så kommer man förr eller senare först hem till mig och sen fram till sjukhuset : )

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s