Land och rike runt för goda vänners skull

En god egenskap jag har är förmågan att kunna planera. Den tror jag bestämt att jag har ärvt av min goe far. Jag minns när jag var liten att jag inte tycket pappa var speciellt duktig på det här med planering eftersom rätt som det var satt hela familjen i lastbilen på väg till Danmark, eller på en buss till Alperna i Österike, eller någon annanstans på något spontant och spännande äventyr. I själva verket var det ju verkligen inte planeringen som brast i dessa stunder, men kanske min oförmåga att vara spontan! Jag ville ha allt förutbestämt, ingenting skulle lämnas åt slumpen. Idag är jag väldigt glad att jag växt ifrån de där fasonerna! Numera är jag både mycket duktig på att planera OCH otroligt spontan 😉

Efter mina sista timmar på Ortopeden, Karolinska sjukhuset Solna, hade jag 3 veckor på mig att träffa människor som står mig nära men som jag sällan finner tid att möta upp. Min första destination var givetvis mitt kära barndomshem på Visingsö!

Där jag fick umgås med min älskade syster Johanna!
Där jag fick umgås med min älskade syster Johanna!
Och min älskade syster Pernilla!
Och min älskade syster Pernilla!

Och såklart mina bästaste bästa föräldrar!! Till och med min älskade syster Veronica som är på äventyr i Australien fick jag skypa med på Visingsö!

Vi tillbringade mycket tid att rensa grejer eftersom huset ska säljas *snyft. Men vi hann med en massa mys också! Vi började med en ridtur i höstsolen i Ölmstad, så fantastiskt mysig! Sen har vi gått promenader, ätit gott, joggat i spåret, plockat äpplen, spelat spel, myst framför öppna spisen, haft filmkvällar… såå himla mysigt hade vi det!

Jag passade på att ta en sväng till Göteborg och hälsa på min goe vän Lovisa! En så go och glad människa! Jag är så lyckligt lottad att få ha en sån fin vän i mitt liv : )

Lovisa i sin glada höstjacka
Lovisa i sin glada höstjacka!

Vi hade det också så himla mysigt, drack te, pratade, gick på stan, pratade, lagade mat, pratade, spelade spel… Vi hann även möta upp vår gemensamma vän Marlene på en frukost dejt på ett av stadens cafér… Tro det eller ej, men där dök det upp två himmelens goda människor som både jag och Marlene träffade förra sommaren då vi jobbade i Stavanger!! Hur liten kan världen vara egentligen?! Jag visste iof att de studerar i gbg, men ändå!

God frukost, goda vänner och mycket tid - kan vara det bästa jag vet!
God frukost, goda vänner och mycket tid – kan vara det bästa jag vet!

Veckan efter tog jag nästa destination i sikte… Köpenhamn! En fantastiskt härlig vän som jag först fick äran att lära känna under min tid i Australien. Patricia 🙂 Så otroligt roligt att få träffa henne igen. Sist vi sågs var på hennes bröllop i Uganda 2011. Läckert!

Trots allt kaos Patricia och Ulrick hade med renoveringar i lägenheten och stress inför att bli föräldrar tog de hand om mig som en prinsessa. Jag kände mig så privilegierad att få tillbringa hela tre dagar hos dem, det var så mysigt!

Patricia tog mig med på cykeltur genom staden!
Patricia tog mig med på cykeltur genom staden!
De tog mig med på cocktailbar!
De tog mig med på cocktailbar!
Men mysigast av allt var nog att få känna på bebisen som sparkade i magen!!
Men mysigast av allt var nog att få känna på bebisen som sparkade i magen!!

Innan min stora resa skulle börja på riktigt tog jag en sista sväng till min underbara familj och mitt vackra Visingsö. Jag fick verkligen med mig de allra vackraste höstvädret.  O’boy vad jag njöt!!

Höst promenader
Höst promenader
Cykelturer
Cykelturer
Önskebrunnen
Önskebrunnen
Visingsborg
Visingsborg
Skog
Skogen
Vackra färger
Vackra färger
Busig pojkvän
Busig pojkvän
Solnedgångar
Solnedgångar
Jag kommer sakna mitt trygga vackra barndomshem :)
Jag kommer sakna mitt trygga vackra barndomshem : )

1 thought on “Land och rike runt för goda vänners skull

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s